Maria Borràs.

Maria Borràs Escayola (Vic, 1991), sempre ha estat molt atreta per la naturalesa i les relacions que en tenen els humans. El seu contacte directe amb la natura els primers anys de vida —quan la seva família vivia a Sora (Osona— i ser part de l’agrupament escolta Pere Rosselló al barri de Gràcia de Barcelona, van forjar-la en aquesta passió per a conèixer i respectar el que ens envolta.

Més endavant va estudiar Biologia a la UAB i va fer un màster en Agroecologia a la Wageningen University (Països Baixos). Durant l’últim període ha estat fent recerques a Cuba en relació a la capacitat d’adaptació (resiliència) al canvi de les famílies pageses i està molt interessada en els sistemes socioecològics i els processos interns que contribueixen a la creació d’aquesta resiliència.

Actualment basteix el seu projecte de doctorat a Catalunya, dins del projecte SEQUAL (Social-ecological relations and gender equality: Dynamics and processes for transformational change across scales), que  investiga les polítiques públiques d’adaptació al canvi climàtic —amb un focus especial en gènere, tot seguint la teoria de l’ecologia política feminista.

El seu principal objectiu es poder contribuïr, des de la ciència i, també, personalment, a acabar amb les injustícies i les desigualtats, per a crear alternatives al sistema capitalista actual.

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.