Passat l’estiu, amb pluges si fa no fa intenses a muntanya durant les darreries d’agost i tot setembre, cap esclat de joia no ha fet variar un mil·limetre les posicions quant a l’alliberament nacional: Espanya, sempiterna, entestada a tenir-nos collats i tenallats, per moltes taules i tauletes que pretenguin muntar per adotzenar-nos encara més; els processistes (ERC, Junts, CUP), caient dia sí i dia també en els paranys i les pastanagues que l’amo els posa a tocar del nas: sigui l’aeroport de Barcelona o sigui la llengua catalana als audiovisuals; alguns dels indultats desdint-se del Primer d’Octubre, com és el cas de la montgrinenca Dolors Bassa, que així menysté els qui van rebre pallisses o els qui romanen pendents de judicis, multes i repressió per haver defensat les llibertats arrabassades; i, des de l’exili, com d’habitud, el president Puigdemont (més enllà d’ideologies, però amb el Consell de la República d’escut), torna passar la mà per la cara judicial al Regne del Borbó, amb Llarena de glandllèpol de sa majestat Felipe VI.

De tot això (i més) se’n parla i s’escriu en aquesta número tardoral de La Resistencia, com podeu veure:

Un recordatori en memòria de Ramon Cotrina: el llibre d’homenatge, Estimat Ramon, fa via pels territoris irredempts que tant li agradaven. Si en voleu sentir parlar, de primer, el dia 7 d’octubre Joan Grau, amb Nan Orriols, el presentaran a les set de la tarda a la Biblioteca Municipal de Manlleu; i, aquest pròxim dissabte, 9 d’octubre, a les sis de la tarda al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, el presentarà el president Quim Torra, acompanyat novament del nostre Nan Orriols.

Que la cerca de bolets, sense malmetre encara més els boscos, us sigui profitosa!

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.