Dibuix de Nan OrriolsTot just ara fa un any, la matinada del diumenge 22 de novembre de 2020, l’amic Toni Coromina va traspassar (esperem que cap a un món millor). En aquest número, li retem, novament, un merescut homenatge, amb articles de Toni Casassas i Nan Orriols i el recopilatori que ha fet dels seus articles l’editor Xavier Borràs. Fa uns dies, l’editor de NacióDigital, el periodista Miquel Macià, anunciava la possibilitat de fer un llibre dels escrits d’en Coromina, una iniciativa que creiem necessària (també, per aplegar diners, si es pot, per a la seva família) i a la qual ens sumem i ens oferim per si hi podem contribuir des de La Resistència. Entre resistents sempre ens hem d’ajudar.

Aquest trist novembre, que ha portat aiguats diversos, fred a muntanya i neu als cimals —com si fóssim ja a l’hivern—, també refreda tota expectativa de millora quant a l’alliberament nacional. El processisme continua els seus tripijocs gairebé infantils, mentre la llengua catalana es mor per inanició i es pidolen quotes a les plataformes fílmiques a canvi dels plats de llenties que omplen les menjadores de tota la catèrvola de maleïts polítics que, no ho oblidem, ha votat una majoria del poble.

Si fa no fa d’això, i de més, en parlem en aquest número:

[Quan enllestiem l’edició d’aquest cinquanta-cinquè exemplar digital de La Resistència, ens arriba la malaurada nova de la mort, el passat 28 de novembre, amb 74 anys, de Maria Carme Casas Muntadas, muller de l’amic i col·laborador Gabriel Salvans, el nostre poeta de capçalera, que precisament durant aquest novembre ha presentat arreu el seu darrer llibre de versos Tanta set. Serveixin aquestes breus línies per a expressar-li el nostre més sincer sentiment de tristor i solidaritat. Com deia Joan Vinyoli, «tots som per a morir».]

Altrament, ens és grat d’anunciar la incorporació de dos nous col·laboradors: Josep Nogué, dissenyador gràfic i il·lustrador; i Albert Freixer, actor i director de teatre. Benvinguts!

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.