Després de l’atípic estiu, tant en el vessant polític (amb el «procés» mort i enterrat ja aquesta tardor) com en el social (amb la població atemorida per les absurdes i nefastes estadístiques), La Resistència torna novament a la palestra per a fer sentir la veu dels qui tenen coses a dir més enllà de la «rabiüda» actualitat, que és ara aquest periodisme del clic i la neopublicitat. Del «procés» direm que ni Kafka, en el seu de particular, hauria somniat una absurditat com la que patim:  tot un poble disposat a véncer i a fer el que calgui per la llibertat plena que és retut als peus dels enemics dia rere dia, com qui llença carn a les feres del circ… Si no sorgeix una força capaç de trencar aquesta dinàmica —un moviment quasi espontani, autoorganitzat, a la manera antiga—, amb petits o grans cops efectius i dinàmics, tenim mala peça al teler. I pel que fa a l’espectacle mediàtic, per bé que sinistrament temorenc, de la pandèmia, ens fem a la idea que les institucions i els governs —segrestats pel capitalisme biomèdic— li han agafat gust a tenir la població sota control, i la població —adotzenada, ignara— ha esdevingut, tret d’excepcions valentes i honorables, víctima i botxí alhora.

  • En aquest quaranta-dosè lliurament podeu llegir, sense ordre ni concert, les bones aportacions de Nan Orriols, que són múltiples: a més de la seva habitual secció d’El Serpent, hi veureu el vídeo La vacuna —que a Madrid somnien com la panacea— i un àlbum de fotos dels anys setanta del pic de l’Aneto i de la glacera que hi desapareix a remolc del canvi climàtic.
  • Toni Coromina, des de l’atalia vigatana, ens du memòria i record del restaurant Les Gorgues, mític i històric establiment de pa torrat, embotits i brasa on es reunia la flor i nata d’Osona i part de l’estranger.
  • En l’apartat d’Arts i Lletres, Gabriel Salvans, el poeta de Manlleu que viu a Sant Hipòlit de Voltregà, ens obsequia amb l’enamoradís vers «Entre garrics»; Jordi Remolins amortalla novament els seus microrelats farcits d’angoixa vital i desesperació. També, no us perdeu el mem que s’enxarxa aquests dies sobre els confinaments a la secció de [VÍDEOS] Que encara no hem vist, ambientat amb un fragment de Bridge of Spies, la pel·licula de 2015 dirigida per Steven Spielberg, amb Tom Hanks de protagonista.
  • L’editor de La Resistència, Xavier Borràs, ens conta la bonica història de l’estrena, finalment, de Josep, el film sobre la vida del dibuixant català exiliat Josep Bartolí. La pel·lícula d’animació, seleccionada al Festival de Cannes, basada en els dibuixos fets per Aurélien Froment, més conegut com Aurel, narra les vicissituds de Bartolí un cop acabada la guerra d’agressió contra Catalunya (1936-1939). També, ens ofereix un article a l’entorn de la «pandèmia»: «[TEXTUAL] El silenci dels morrions», que assenyala la desconfiança que les «autoritats» han introduït en la població amb una simple màscara que, d’altra banda, no serveix per a res més que per a tenir-nos quiets i callats.
  • Més de peus a terra, com sempre, Jordi Sánchez aporta diverses alternatives per a la necessària reactivació del Baix Penedès en aquests temps tan convulsos, també econòmicament parlant.
  • Potser, al capdavall —tal com ens assenyala Esther Pujadas a les seves Curiositats Lingüístiques, acabarem enxubats o fets uns figaflors.

En qualsevol cas, tingueu cura de la vostra salut: bons aliments, bones caminades (sense màscara, si us plau) i raigs de sol a doll. I no mireu les notícies, que són pitjor que les classes de catecisme d’èpoques avials.

 

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.