El festival inclou una batalla de paintball làser enmig del bosc, en què podran participar criatures. [Foto: El Caganer Festimarket.]
[Notes de Xavier Borràs.]

S’anuncia com El Caganer Festimarket, a celebrar en camps rústics del terme de Folgueroles, del 3 al 30 de desembre, amb —segons l’organització— concerts, espectacles familiars, tirolina, tobogans de gel, foodtucks, una pista de gel, teatre i diversos expositors. Osona torna a ser la comarca triada (hi ha el precedent del Bioritme Festival al pantà de Sau) perquè urbanites i fauna diversa expandeixen la dèria del soroll i la contaminació en un municipi i un espai natural on no viuen més de 2.200 persones.

Aquest cafarnaüm —en què participen, entre molts d’altres a fer brogit, Pep Sala, Sau o La Salseta del Poble Sec— l’organitza l’empresa Market El Caganer SL, que es va constituir a Vic el juny d’enguany sota l’administració única de Núria Andreu Claperas, que també gestiona La Casa del Fuet 1964 SL i Elaboracions Dicab SL, empreses del ram de l’embotit.

El pàrquing que es vol instal·lar és per a 2.800 vehicles, el que suposa entre 8.000 i 9.000 persones diàries.

Que la indústria de l’aristocàrnia (en bona definició de Miquel Macià) organitzi un festival —que fins i tot inclou una batalla de paintball amb làser— en un espai natural, enmig de camps de conreu i boscos, no és cap paradoxa, sinó, malauradament, el senyal de la deriva humana cap a la debacle, en què no solament no es respecta la naturalesa, sinó el propi esperit humà.

A Osona hi ha vora un milió dos-cents mil porcs i cal alimentar els afamats habitants de l’àrea metropolitana, àvids d’«aventures»… i fuets, en un territori on l’activitat porcina ha aconseguit que no hi hagi ni un sol aqüífer o font d’aigua potables, mentre els purins cremen la terra i els qui els llencen (dits «ramaders») cobren les subvencions pertinents.

Cartell de la concentració contra El Caganer Festimarket. [Per una Plana Viva.]
Aquest dissabte, 3 de desembre, diversos grups han convocat una concentració a la plaça Jacint Verdaguer de Folgueroles a les 11 del matí sota el lema «El sòl agrícola per a ús agrícola…, cada cosa al seu lloc!», per a defensar la Plana de Vic i mostrar el desacord amb aquest festival.

Podeu llegir el Manifest de Per una Plana Viva en aquest vincle.

Podeu veure més detalls d’aquesta atzagaiada i dels qui n’estat en contra en aquestes vincles:

One Comment

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.