El Logis Penedès ha d’introduir l’Educació en els seus plans. [Foto: ND.]
[Un article de Jordi Sánchez.]

Catalunya té una ubicació estratègica per tenir una Universitat de la Logística, ja que és la connexió natural amb el mercat centreeuropeu i el seu territori és receptor de la part més important del flux de mercaderies provinents d’Àsia  al seu pas perl  canal de Suez i per a accedir al continent europeu. Per això, fa temps que es parla de fer el corredor del Mediterrani ferroviari des d’Algecires fins als Països Baixos.

Aquest corredor ferroviari necessita diferents parcs logístics en el transcurs del recorregut. Un d’ells és el previst al Penedès «el Logis Penedès». I ho és pel seu emplaçament al costat de l’estació intermodal de l’Arboç i les connexions de mobilitat al costat de les autopistes AP-7 (Pirineu-Andalusia) i AP-2 ((Pirineu-Lleida-Saragossa-Madrid i Saragossa-País Basc).

També, li és molt favorable l’excel·lent ubicació de proximitat en aquest corredor dels ports de València, Tarragona i Barcelona.

Com s’ha de fer?

Tota acció humana avui ha de tenir en compte la sostenibilitat i la preservació del planeta.

El  Penedès ha de protegir el sector vitivinícola, sens dubte, però també ha d’aprofitar les oportunitats per a posar en valor els productes que elaboren els empresaris. S’ha d’acabar tenint un territori ben estructurat, competitiu internacionalment i amb tots aquells complements que avui no té. Per això, és imprescindible que el territori vagi unit a la recerca d’un projecte comú.

El millor complement, la Universitat de la Logística

És, evidentment, el millor complement que podria tenir el Logis Penedès.

Seria la primera universitat dedicada a la logística. Els estudiants no contaminen i al territori li vindria molt bé la presència de joves universitaris situuats al Penedès.

El producte el tenim i és excel·lent, el paisatge protegit, també, i suficient bon clima, patrimoni històric tan material com immaterial, cultura-tradicions, personatges històrics singulars, bona gastronomia, etc.

Ara el que cal és que les dues universitats, la URV i la UPC, formin una unitat per a tirar endavant aquest projecte. El projecte urbanístic del Pla especial del Logis ja introdueix el que vam demanar el Consell Comarcal del Baix Penedès el 2007-2011: afegir  l’ús de l’Educació, tot concentrant un Parc verd entre el Campus Universitari i el casc urbà de Banyeres.

El territori es mereix una sortida a la situació actual.

Fa més de 10 anys que vaig proposar aquesta idea. No critico, aporto positivisme perquè tenim tots els elements a favor.

Així ho veig.

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.