La pilota del Mundial, la adidas Al Rihla. [Foto: Viquipèdia.]
[Un article de Nan Orriols.]

L’espectacle o tragèdia del campionat del món de futbol de Qatar és una de les barbaritats més grans que s’han retransmès mai en directe per televisió. La corrupció sense límits, però no passa res. El Parlament Europeu, amb diputats amb bosses plenes de bitllets pagats per Qatar, però no passa res. Tot ha estat una orgia de corrupció sense límits perquè el petroli ho pot tot. Messi es converteix en déu del futbol, i el papa de Roma argentí i la monja sor Lucía Caram, també argentina, veuen l’entronització de Messi com un miracle.

A Ucraïna, la guerra continua. Els cristians russos, de barbes blanques, preguen perquè el president Putin guanyi la guerra. El sofriment és extrem. El cristià papa de Roma prega per Ucraïna, i sor Lucía Caram explica que visita un poble ucraïnès per portar-hi ajuda.

Costa d’entendre, però sí: cristians contra cristians. De petit, amb el meu avi Ramon resàvem el rosari, i cada dia dèiem tots plegats un parenostre per la pau al món. La guerra no la fan els que resen parenostres per la pau al món, no. La guerra la fan els papes, els popes i els que es deixen comprar per fer un mundial de futbol a Qatar. La guerra la fan els diners, i els del petroli, més. L’escalfament del planeta continua galopant, però el petroli ho compra tot.

A l’Iran, els capellans aiatol·làs van penjar un noi d’una grua de la construcció perquè tothom veiés quines són les conseqüències d’anar contra el seu règim. També han condemnat a morir a la forca moltes persones per defensar els drets de les dones. Un noi jugador de futbol també està condemnat a morir, però el mundial de Qatar no va parar. Era el mundial del déu Messi. Era el mundial del petroli. Era el mundial de la mort.

Sóc ateu, però avui, tal com em va ensenyar el meu avi, que no anava a missa, resaré un parenostre per la pau al món.

 

One Comment

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.