Coberta de Josep Nogué per al llibre La cuina del xup-xup, parada i fonda a Sant Hilari.

[Notes de Redacció.]

El pròxim divendres, 24 de març d’enguany, si no hi ha imprevistos de darrera hora, finalment es farà la presentació del llibre La cuina del xup-xup, parada i fonda a Sant Hilari, obra col·lectiva de Toni Clos, Bea Cruset, Montse Plana i el col·laborador de La Resistència Josep Nogué.

Com indica el nom de la publicació, el llibre pretén ser una recopilació de la cuina que es feia als hostals de Sant Hilari Sacalm (Selva) durant el segle XX, aleshores un dels centres més importants d’estiueig de la burgesia industrial catalana.

Pel fet que molts dels protagonistes ja no hi són, la tasca de recopilació de dades no ha estat gens fàcil, però s’ha pogut comptar encara amb alguns d’ells o amb els seus descendents.

Així, a més de recopilar els plats que s’hi cuinaven, que era la intenció inicial, el volum també és un homenatge a tota aquella gent treballadora (la majoria dones) que ho va fer possible.

La presentació del 24 de març serà a les set del vespre (19:00 h) a la Sala Noble de la Casa de Cultura de Sant Hilari Sacalm, situada a la plaça del Doctor Gravalosa, 4.

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.