[Text i veu de Nan Orriols. Notes de Xavier Borràs.]

Arran de la notícia coneguda el passat 18 de juliol (data infausta per als catalans!), sobre les subvencions atorgades enguany als mitjans de comunicació digitals, en Nan Orriols adreça un vídeo a l’actual president del 155 —que fa esforços, com la resta de polítics–per a no desviar-se del capteniment espanyol—, en què a partir del fet que la llibertat de premsa és fonamental per a l’existència de la democràcia, «però, subvencionar, evidentment, d’aquesta manera, és carregar-se-la, aquesta democràcia».

Principals quantitats atorgades

  • Diari Ara. 525.000 euros per dos projectes: un de «millora de l’edició, la distribució i la promoció del diari Ara en paper» i l’altre «d’innovació per a la transformació digital del diari Ara».
  • Abacus. 490.000 euros per «Abacus Media: una nova plataforma digital per a enfortir la premsa local a Catalunya». Abacus es va fusionar l’any passat amb el grup Som i ara té de director general Oriol Soler. Aquesta plataforma, Abacus Media, encara no existeix.
  • La Vanguardia. 436.000 euros per un projecte titulat «La Vanguardia, projecte de futur».
  • El Nacional. 330.000 per dos projectes sobre un «diari econòmic».
  • El Periódico. 325.000 euros per un projecte titulat «Millora del coneixement de l’usuari, amb continguts personalitzats i comunicació segmentada». El mateix grup editor també rep 40.000 euros pel diari Sport.
  • Nació Digital rep 210.000 euros per un projecte titulat «rellançament de Nació Digital». Aquest diari ha estat adquirit per l’empresa editorial del Diari de Terrassa i del Diari de Sabadell, que reben respectivament 175.000 i 120.000 euros. La suma dels diners rebuts per les tres capçaleres és de 505.000 euros, que situaria Novapress Edicions com la segona més beneficiada.
  • El Punt Avui rep 156.900 euros, una quantitat superior a la que reben el Diari de Tarragona, el Diari de Girona i Regió7, que, malgrat presentar projectes molt diferents, reben 100.000 euros cadascun.
  • Per acabar, s’hi destaca Time Out, que rep 186.000 euros per un projecte de «creació de nous continguts i productes en paper per al projecte Foodie Time Out Barcelona» i un altre que simplement diu «editorial». En aquest repartiment de diners, també hi ha l’empresa editora del Món, amb 167.000 euros repartits en uns quants projectes. Finalment, el Temps rep 112.000 euros en total.

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.