En aquest segon lliurament de La Resistència, corresponent al mes de març de 2017, hi trobareu els següents continguts:

  • A la secció de Reportatges podreu llegir i contemplar-hi L’estany d’Espolla, un fenomen de la naturalesa, amb text, vídeo i fotos de Xavier Borràs.
  • A la secció de Llibres, un text llargament esperat, que suara oferim a tota la comunitat, El banquer anarquista (1922), de Fernando Pessoa, en una nova versió en català d’aquest inquietant i actualíssim text que ha confegit el nostre editor.
  • També, en aquesta mateixa secció de Llibres, oferim a partir d’ara les Novetats literàries que creiem d’interès per a tothom qui ens llegeix; les encetem amb un bell text de Ramon Cotrina, «Donya Amàlia», del seu llibre Retaule de pols (Viena Edicions, 1986).
  • A la secció d’Articles hi trobareu un punyent epistolari, data el 1979 (en ple transfranquisme), entre dos patriotes comunistes que ja prefiguraven per què Iniciativa és com és. Gabriel Borràs ha aplegat les lletres a Del PSUC del transfranquisme a la Iniciativa de 2017: per què són com són.
  • En Toni Coromina ens parla de L’entrada de les tropes franquistes a Vic, l’1 de febrer de 1939, pocs dies després que la capital osonenca fos bombardada per l’aviació feixista.
  • Igualment, en aquesta secció, els imperdibles darrers quatre articles d’en Nan Orriols a El Serpent.

Sou lliures de compartir per qualsevol mitjà aquests continguts, sempre i quan en citeu l’autoria i La Resistència.

 

Deixeu-hi un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.